Top Menu

alimentatie indexering

Alimentatie indexering 2014 percentage berekenen

De nieuwe tremanorm indexatie 2014: hoe met het alimentatie indexering 2014 percentage het nieuwe alimentatie bedrag voor volgend jaar berekenen? Elk jaar worden de kosten van het levensonderhoud duurder en worden ook de lonen aangepast.
Uw alimentatiebedrag moet daarop aangepast worden, ook in 2014. Dit heet het alimentatie indexering 2014 percentage volgens de tremanorm. Ook in 2014 is er een indexatie van de alimentatie die u kunt berekenen. Elk jaar wordt het alimentatie indexering 2014 percentage aangepast. Elke jaar krijgt u door deze indexering dus een hoger bedrag aan alimentatie. Dat is natuurlijk prettig. Vergeet dus niet om het alimentatie tremanorm indexeringspercentage elk jaar te berekenen én aan uw ex te melden. De kans dat deze met de jaarlijkse indexatie rekening houdt is meestal niet al te groot. Elk jaar opnieuw stelt de Minister van Justitie het wettelijk indexering tremanorm percentage, dit keer de alimentatie indexering 2014, voor vast.

Berekenen van de alimentatie indexering 2014 tremanorm percentage

Het wettelijk indexeringspercentage van 2014 wordt in november 2013 vastgesteld.
Op het moment dat de alimentatie indexatie wordt gepubliceerd in de Staatscourant is de indexatie voor het volgend jaar vastgesteld.

Indexering alimentatie bedrag? Jouw bedrag aan alimentatie stijgt elk jaar. De Minister stelt jaarlijkse het indexeringspercentage vast. Dit gaat in op het moment dat het indexering alimentatie percentage gepubliceerd wordt.

Voor 2014 moet het alimentatie indexering 2014 percentage nog worden vastgesteld. U kunt de alimentatie voor volgend jaar nog niet berekenen.

Het wettelijke tremanorm alimentatie indexering 2014 percentage

De indexatie voor het volgend jaar is zowel van toepassing op de partneralimentatie als ook van toepassing op de kinderalimentatie. Denk er wel om dat de berekening is gebaseerd op bruto alimentatiebedragen. Uw ex-partner moet het nieuwe bedrag per 1 januari van het nieuwe  jaar gaan betalen. Het indexering percentage alimentatie 2010 is vastgesteld op 2,3 procent. Het indexering percentage alimentatie 2011 is vastgesteld op 0,9 procent, voor 2012 op 1,3 procent en voor 2013 op 1,7 procent. Het wettelijk indexering percentage alimentatie 2014 is vastgesteld op 0,9%.

Berekenen van de tremanorm alimentatie indexering  2014

alimentatie indexeringHoe berekent u nu het nieuwe alimentatiebedrag voor volgend jaar? Dit is niet zo lastig. Het nieuwe indexatiebedrag wordt uitgedrukt in een percentage wat het bedrag van de alimentatie moet worden verhoogd. Het berekenen gaat als volgt. Stel het indexering percentage alimentatie is vastgesteld op 1,2 procent. Neem dan uw alimentatie uitkering van het huidige jaar (wat dus al steeds verhoogd is met het alimentatie index percentage van de voorgaande jaren) en vermenigvuldig dit alimentatie bedrag met het indexpercentage. Dus stel dat uw alimentatie bedrag 630 euro is, dan is het nieuwe alimentatie bedrag na indexering dus 630 + (630/100) x 1,2 = 637,56 euro. De berekening van de nieuwe alimentatie is dus: oude alimentatie bedrag + (oude alimentatie bedrag / 100) x het indexering percentage alimentatie voor het nieuwe jaar. Zo kunt u eenvoudig het nieuwe tremanorm alimentatie indexering bedrag voor het komende jaar, voor dit jaar dus de alimentatie indexering 2104, berekenen na de wettelijke indexatie.

Alimentatie index aanpassing moet u niet vergeten met nieuwe percentage te berekenen

Zet het in uw agenda in december:

  1. de nieuwe alimentatie indexering 2014 berekenen aan de hand van de nieuwe tremanormen voor het komende jaar;
  2. uw ex informeren dat per januari, in verband met de indexering, er een hoger bedrag aan alimentatie wordt verwacht;
  3. in januari controleren of het juiste nieuwe bedrag na de alimentatie indexering 2014 op de rekening staat.
Reageren niet meer mogelijk.