Scheiden

alimentatie indexering

Alimentatie indexering 2017 percentage berekenen

De nieuwe tremanorm indexatie 2017: hoe met het alimentatie indexering 2017 percentage het nieuwe alimentatie bedrag voor volgend jaar berekenen? Elk jaar worden de kosten van levensonderhoud duurder en worden lonen aangepast.
Uw alimentatiebedrag moet daarop aangepast worden, ook in 2017. Dit heet het alimentatie indexering 2017 percentage volgens de tremanorm. Ook voor volgend jaar is er een indexatie van de alimentatie die u kunt berekenen. Elk jaar wordt het alimentatie indexering 2017 percentage aangepast. Elke jaar krijgt u door deze indexering dus een hoger bedrag aan alimentatie. Dat is natuurlijk prettig. Vergeet dus niet om het alimentatie tremanorm indexeringspercentage elk jaar te berekenen én aan uw ex te melden. De kans dat deze met de jaarlijkse indexatie rekening houdt is meestal niet al te groot. Elk jaar opnieuw stelt de Minister van Justitie het wettelijk indexering tremanorm percentage, de alimentatie indexatie voor volgend jaar, vast.

Berekenen van de alimentatie indexering 2017 tremanorm percentage

Indexering alimentatie bedrag? Jouw bedrag aan alimentatie stijgt elk jaar. De Minister stelt jaarlijkse het indexeringspercentage vast. Dit gaat in op het moment dat het indexering alimentatie percentage gepubliceerd wordt.

Het wettelijk indexeringspercentage van 2017 wordt in november 2016 vastgesteld. Op het moment dat de alimentatie indexatie wordt gepubliceerd in de Staatscourant is de indexatie voor het volgend jaar vastgesteld. Het alimentatie indexering 2017 percentage is nog niet vastgesteld. U kunt de alimentatie voor volgend jaar hiermee berekenen.

Het wettelijke tremanorm alimentatie indexering 2017 percentage

De indexatie voor het volgend jaar is zowel van toepassing op de partneralimentatie als ook van toepassing op de kinderalimentatie. Denk er wel om dat de berekening is gebaseerd op bruto alimentatiebedragen. Uw ex-partner moet het nieuwe bedrag per 1 januari van het nieuwe  jaar gaan betalen. Het indexering percentage alimentatie 2010 is vastgesteld op 2,3 procent. Het indexering percentage alimentatie 2011 is vastgesteld op 0,9 procent, voor 2012 op 1,3 procent en voor 2013 op 1,7 procent, voor 2014 op 0,9%, voor 2015 op 0,8%, voor 2016 op 1,3%. Het wettelijk indexering percentage alimentatie 2017 is nog niet vastgesteld.

Berekenen van de tremanorm alimentatie indexering  2017

alimentatie indexeringHoe berekent u nu het nieuwe alimentatiebedrag voor volgend jaar? Dit is niet zo lastig. Het nieuwe indexatiebedrag wordt uitgedrukt in een percentage wat het bedrag van de alimentatie moet worden verhoogd. Het berekenen gaat als volgt. Stel het indexering percentage alimentatie is vastgesteld op 1,2 procent. Neem dan uw alimentatie uitkering van het huidige jaar (wat dus al steeds verhoogd is met het alimentatie index percentage van de voorgaande jaren) en vermenigvuldig dit alimentatie bedrag met het indexpercentage. Dus stel dat uw alimentatie bedrag 630 euro is, dan is het nieuwe alimentatie bedrag na indexering dus 630 + (630/100) x 1,2 = 637,56 euro. De berekening van de nieuwe alimentatie is dus: oude alimentatie bedrag + (oude alimentatie bedrag / 100) x het indexering percentage alimentatie voor het nieuwe jaar. Zo kunt u eenvoudig het nieuwe tremanorm alimentatie indexering bedrag voor het komende jaar, voor dit jaar dus de alimentatie indexering 2017, berekenen na de wettelijke indexatie. Zet het in uw agenda in december:

  1. de nieuwe alimentatie indexering 2017 berekenen aan de hand van de nieuwe tremanormen voor het komende jaar;
  2. uw ex informeren dat per januari, in verband met de indexering, er een hoger bedrag aan alimentatie wordt verwacht;
  3. in januari controleren of het juiste nieuwe bedrag met het het nieuwe indexering percentage op de rekening staat.

Alimentatie index aanpassing moet u niet vergeten met nieuwe percentage te berekenenWat nu als je ex de indexering verhoging, mogelijk al jaren, niet betaald? Denk erom dat je dit niet laat versloffen. Het betalen van alimentatie verjaart na vijf jaar. Dan hoeft er niet meer betaald te worden, mits… je binnen die vijf jaar een aanmaning hebt gestuurd. Dan vervalt deze vaste termijn en kun je ook hierna het indexeringsbedrag van al die jaren innen.

Alimentatie indexering 2017 percentage berekenen
5 4 votes


Comments are closed.