U wilt een huis kopen na scheiding. U zult een hypotheek berekening moeten maken. Maar hoeveel hypotheek kunt u nu maximaal als alleenstaande krijgen als u een huis wilt kopen? Hoe de maximale hypotheek bereken?

Advertentie


U moet een nieuwe hypotheek afsluiten maar hoe kan u uw nieuwe hypotheek berekenen? U zult al het geld nodig hebben wat u maar aan hypotheek kunt lenen bij de bank.

hypotheek berekenen

Hoe kan u de maximale hypotheek berekenen die u als alleenstaande maximale kunt krijgen als een huis kopen na scheiding uw plan is. Hoe maakt de bank de berekening om het maximale bedrag wat u mag lenen te bepalen?

Advertentie


Bedrag maximale hypotheek berekenen voor alleenstaande

De maximale hypotheek berekenen is eenvoudiger dan u denkt. Aanbieders van hypotheken en banken zijn aan strikte voorwaarden gebonden hoeveel hypotheek deze u maximaal mogen lenen. Uw inkomen is hierbij leidend. Uw loon inkomen en uw partneralimentatie inkomen als u dat krijgt. Hypotheek aanbieders hebben allemaal hun eigen rentepercentages die zij in rekening brengen.

Het totaal bedrag van de hypotheek lening verschilt echter niet zo veel van aanbieder tot aanbieder. Toch is het verstandig om uitgebreid te shoppen bij banken en hypotheek leveranciers om te laten berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen uit een hypotheek bij een huis kopen na scheiding.  Wordt de partneralimentatie maximaal meegenomen in de berekening voor de maximale hypotheek, wordt de kinderalimentatie voor een deel meegenomen, zijn er mogelijkheden tot een overbruggingskrediet voordat het huis verkocht is? Allemaal zaken die meetellen om de hypotheeklening zo hoog mogelijk te krijgen.

Zorg dat de maximale hypotheek berekenen zorgvuldig gebeurt bij een huis kopen na scheiding. De hoogte van de hypotheeklening kan verschillen per financiële instelling.

Huis kopen na scheiding: maanlasten belangrijk bij  maximale hypotheek berekenen

Denkt u bij de maximale hypotheek berekenen van uw benodigde hypotheeklening er wel aan dat u een hogere maximale hypotheek nodig heeft dan de waarde van het huis wat u op het oog heeft. Er komt namelijk nog wel wat bij op aan kosten. U kunt er van uitgaan dat u minimaal tien procent meer aan hypotheeklening nodig heeft dan de vraagprijs. En ook niet onbelangrijk bij huis kopen na scheiding, zorg er ook voor dat u goed berekent dat u de aflossingen van deze maximale hypotheek elke maand kan aflossen.

Bij de berekening moet u rekening houden met uw maandelijkse capaciteit. Een berekening van uw maximale hypotheek betekent dus niet alleen hoeveel u maximaal kan lenen maar ook een berekening hoeveel u maximaal nodig heeft en hoeveel u maximaal elke maand kan aflossen. Huis kopen na scheiding betekent vooral dat u uw maandelijkse financiën goed op orde moet hebben.

Berekening hypotheek lening voor huis kopen na scheiding inkomensafhankelijk

De berekening hoeveel u nu kunt lenen als alleenstaande is als gezegd eenvoudig. U kunt maximaal vier en een half keer uw bruto jaarinkomen lenen. Als u partneralimentatie krijgt kunt u dat bij uw bruto inkomen optellen. Bij sommige aanbieders zit hier de nodige ruimte in. U zult bij meerdere hypotheek aanbieders moeten shoppen voor de hoogste en voordeligste berekening. Door de aanscherping van de Gedragscode Hypothecaire Financiering is de ruimte voor een gunstige berekening wel veel beperkter geworden als die vroeger was.

Berekenen  maximaal te lenen hypotheek bedrag via NHG

Als u een mooi huis heeft uitgekozen en u gaat een huis kopen na scheiding dan zult u merken dat als u de benodigde hypotheek gaat berekenen, dat als u dit via de Nationale Hypotheek Garantie NHG doet, het maximaal te lenen hypotheekbedrag lager is dan bij de gewone hypotheek leveranciers. Ook kunt u bij de Nationale Hypotheek Garantie maar een maximaal bedrag lenen voor de aankoop van uw huis na scheiding. Dit bedrag is ook afhankelijk van uw inkomen en wordt berekend. De hoogte van de maximale hypotheek berekenen dient zorgvuldig te gebeuren. Niet alleen bij de bank maar ook in uw eigen huishoudboekje.

Waarde: 5.0. van 1.
Even wachten…
Advertentie