Advertentie

Een scheiding advocaat helpt bij de juridische kant van uw scheiding. Een goede scheiding advocaat is goud waard bij een echtscheiding. Juridisch komt er wel het één en ander kijken bij een breuk in een echtverbintenis.

Advertentie

Afspraken over de alimentatie, de voorlopige voorzieningen, de regeling met de kinderen, de pensioenafspraken, de afspraken over het huis en de boedelverdeling zijn allemaal zaken die formeel geregeld moeten worden.

scheiding advocaat beste scheidingsadvocaat

De echtscheidingsadvocaat is iemand die als professional kan helpen bij alle formele zaken die bij een scheiding om de hoek komen kijken.

Advertentie

Hoe vind ik een goede scheiding advocaat om mijn belangen te behartigen?

Een goede scheiding advocaat vinden is niet eenvoudig. Er zijn veel juridische dienstverleners en financieel adviseurs die ook mensen in een scheiding bijstaan. Deze adviseurs doen het er min of meer bij. Advocaten zijn gespecialiseerd in de juridische gang van zaken en hebben veel meer toegevoegde ervaring. Dit soort advocaten doen veel echtscheidingen en hebben daardoor veel ervaringen in en kennis van de juridisch kant van de scheiding. Advocaten kunnen rechtszaken voeren en weten waar ze en hoe ze uw recht kunnen halen. U dient dan ook enige tijd te steken in het vinden van een goede scheiding advocaat. Belangrijke criteria zijn dan ook of de advocaat gespecialiseerd is in personen en familierecht en of deze advocaat veel echtscheiding zaken doet. Grotere advocatenkantoren zijn vaak onpersoonlijker en de advocaten zijn meer gericht op het maken van uren. Ervaringen van anderen kunnen u goed helpen op welk adres voor juridische bijstand bij een scheiding aan te kloppen.

Op zoek naar een gratis pro-deo scheiding advocaat voor uw scheiding

Als uw inkomen laag is dan kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Als u voor een pro-deo advocaat in aanmerking komt is dat heel prettig omdat de kosten van de scheidingsadvocaat dan door de overheid worden betaald. U krijgt dan zogezegd een scheiding advocaat toegevoegd.  Hiertoe dient een verzoek bij de Raad voor de Rechtsbijstand ingediend te worden. Dit zal uw advocaat voor u doen. In principe kunt u elke advocaat vragen u bij te staan.

De  goede scheiding advocaat voor afhandelen echtscheiding is gevonden

Een advocaat is geen mediator. Een scheiding advocaat is er niet om uw emoties te begeleiden. De advocaat zal uw moeilijke situatie begrijpen maar zal het vooral en alleen over de juridisch kant van de zaak willen hebben. Het is verstandig omdat ook te doen omdat de tarieven van goede echtscheidingsadvocaten niet gering zijn. Gebruik deze raadsheren dan ook voor de dingen waar ze goed in zijn. Bereid uw zaken thuis dan ook voor en zorg dat u van alle relevante documenten kopieën meeneemt. Ook is het niet onverstandig als u uw advocaat bezoekt om iemand mee te nemen. Niet alleen komt dit de informatie overdracht ten goede maar kunt u ook na afloop goed van gedachte wisselen over hetgeen met uw scheiding advocaat is besproken. Denkt u er wel aan dat als er advocaten bij de scheiding worden ingezet de procedure wel een tijd kan duren en de kosten kunnen oplopen.

Eerste bezoek bij de advocaat die uw echtscheiding gaat behandelen

Tijdens uw eerste kennismaking op het adres van uw echtscheiding advocaat kunt u meestal  zonder kosten een half uur met uw uitgekozen advocaat een kennismakingsgesprek voeren. Dit kennismakingsgesprek met uw scheiding advocaat is gratis en u bent daarna tot niets verplicht. Het is handig als u dit gesprek thuis voorbereid en enig vragen op papier zet. Tijdens het gesprek moet u zich afvragen of dit de persoon is waar u vertrouwen in heeft om uw scheiding te behandelen. Omdat u op uw advocaat moet vertrouwen en, niet in de laatste plaats, omdat echtscheidingsadvocaten ook veel geld kosten, is het belangrijk dat u na het kennismakingsgesprek een goed gevoel overhoudt. Twijfelt u of u het goede adres gevonden heeft, maakt u dan gerust nog een afspraak met andere echtscheidingsadvocaten.

Waarde: 5.0. van 1.
Even wachten…