Advertentie

Je partner gaat vreemd en bedriegt je: ontrouw, overspel en vreemdgaan. Stress, stress, stress, er zijn ernstige relatieproblemen nu je ontdekt hebt dat je partner vreemd gaat en overspel pleegt. Je partner is ontrouw geweest en gaat vreemd.

Advertentie

Is je partner verliefd geworden op een ander of is het enkel een affaire en gaat het alleen om de lust. Waarom pleegt je partner overspel? Hoe lang gaat je partner al vreemd? Waarom heb je het vreemdgaan niet eerder ontdekt?

vreemdgaan

Voor jou doet het er niet meer toe. Je moet je partner niet meer. Overspel en vreemdgaan komt in jouw woordenboek niet voor. Je partner kan vertrekken, en wel meteen. Bij vreemd gaan is al het vertrouwen voor altijd weg. Je kan de hele dag wel huilen. Het gevoel bedrogen, vernederd en opgelicht te zijn draag je de hele dag met je mee. Je kunt onmogelijk meer samenleven na het overspel. Je wilt scheiden.

Advertentie

Het vreemdgaan en overspel van je partner had je totaal niet door

Vreemdgaan komt veel voor. Er zijn veel partners die hun huwelijkspartner, vriend of vriendin met een ander bedriegen. Vreemdgaan is een belangrijke reden om te gaan scheiden van elkaar. Hoe kan het zijn dat je de ontrouw, list en bedrog niet door had. Toch zijn er achteraf signalen en aanwijzingen geweest die je aan het denken hadden moeten zetten, maar je zocht er niets achter. Je partner:

  • was de laatste tijd toch veel en op rare tijdstippen afwezig,
  • kocht toch wel vaak nieuwe kleren,
  • moest vaak overwerken,
  • gedroeg zich opvallend anders.

Het viel je allemaal wel op, maar de gedachte aan vreemdgaan en overspel  kwam geen moment bij je op. Nu is de grond onder je voeten weggezakt. Vreemdgaan is de meest vernederende ervaringen die je mee kunt maken. Alle houvast is weg na het overspel van je partner. Daarnaast ben je boos, woest mag je wel zeggen. Je voelt je machteloos, bedrogen, vernederd en boos. Er is totaal geen enkel vertrouwen mee. Vreemdgaan is het definitief het einde van je relatie.

Betekent het vreemdgaan en overspel het einde van jullie relatie

Moet je gaan scheiden of moet je de relatie nog een kans geven? Lukt het om je partner nog te vergeven na zijn vreemd gaan en ontrouw naar jou toe? Als je gaat scheiden gooi je alles wat jullie samen hadden weg. Is dat het waard of moet je je partner vergeven.

Vreemdgaan, overspel, slippertjes, buitenechtelijke relatie, affaires, getrouwde mannen met een geheime minnares, getrouwde vrouwen met een stiekeme minnaar. Sommige mensen vinden zoenen al vreemdgaan, anderen leggen de grens bij gemeenschap. Wat vreemdgaan is is weer voor iedereen heel persoonlijk.

De belangrijkste vraag die je moet beantwoorden is of na het overspel en het vreemd gaan het vertrouwen weer herstelt kan worden. Hierbij speelt de vraag in welke mate je partner vreemd gegaan is een rol.

  • Was het overspel een ongelukje of was de geheime relatie met zijn maîtresse al maanden aan de gang?
  • Hoe lang ben je bedrogen?
  • Hoeveel heeft je partner tegen je gelogen?
  • Was er sprake van verliefdheid of ging het je partner alleen om de lust?
  • Toont je partner, nu je op de hoogte bent van zijn overspel, berouw en smeekt je partner om vergeving?

Al deze vragen bepalen of er überhaupt nog een basis voor de opbouw van het vertrouwen is.

Is een scheiding nog te voorkomen na vreemd gaan en overspel

Je wilt uitleg op vragen die je tot in het diepst van je hart raken. ‘Wat heeft zij of hij wat ik niet heb? Waarom heb je niet aan ons gedacht toen je vreemd ging? Hoe kan ik je ooit nog vertrouwen? Houd er wel rekening mee dat vertrouwen het meest kostbare goed is in een relatie. Het beschamen van het vertrouwen is niet zo maar recht gezet. In de meeste gevallen lukt het herstellen van de relatie na vreemdgaan door een van de partners niet.

Een relatie is gebaseerd op gelijkwaardigheid die na overspel ver te zoeken is, ook al is er enorm berouw van de schuinsmarcheerder. Continue verwijten zijn daar uiting van je wrok. Je wilt je partner continu laten boeten voor zijn ontrouw. Je relatie herstellen van vreemdgaan en ontrouw mislukt vaak. Vreemdgaan en overspel is vaak het einde van je huwelijk en scheiden is dan de enige optie.

Bij ontrouw en overspel van de partner is er bijna altijd blijvende wrok en wantrouwen

Een relatie in stand houden waarbij de partner ooit ontrouw is geweest is niet eenvoudig. Dit onderwerp zal menigmaal in de relatie in verwijtende sfeer terugkomen. Wees eerlijk tegenover jezelf of je er in de toekomst mee om kan gaan.

Waarde: 5.0. van 1.
Even wachten…